středa 12. února 2014

Prší, prší!


Déšť jsem při povídání o počasí určitě vynechat nechtěla, ale bohužel stejně jako u jiných aktivit o počasí nebyl úplně prostor pro venkovní zkoumání. A přitom věřím, že děti by byly nadšené. Takhle jsme se spokojili s tím, že si déšť vyrobíme ve školce ve třídě. Nejdřív jsme tedy zkusili déšť bubnovat o zem - nejprve malé kapičky, sem tam, tam sem. Potom víc a víc, až pořádně lilo a očas do toho uhodil i hrom. A nakonec se déšť zase uklidnil, až přestal docela. Tahle aktivita baví moc i mne osobně a hlavně děti se při ní učí soustředěnému poslouchání, zklidnění a zároveň se v právém slova smyslu vybouří :-)
Dál jsme si povídali o tom, jaké oblečení a obutí při dešti nosíme a zkusili jsme si malý déšť ve skleničce i vyrobit. Čekání na první kapky jsme si zkrátili vyplňováním grafomotorického listu
Experiment se bohužel nevydařil nijak výrazně, pár kapek sice po sklenici stékalo, ale děti mnohem víc zajímaly kostky ledu. Takže to bylo vlastně i pokračování z minule. Škoda trochu, že ve středu zrovna nepršelo, moc ráda bych zkusila chytání dešťových kapek do mouky. Tak možná jindy.

http://www.photoserver.eu/

Žádné komentáře:

Okomentovat